sunnuntai 3. elokuuta 2014

Ruusufinni

Viime syksynä alkoi naamaan tulla pientä näppyä. Ajattelin että se johtuu salilla käymisestä. Hikinäppyä tai jotain sellaista. No yritin puhdistaa naamaa entistä paremmin ja ei tapahdu mitään. Nyt 2014 keväällä aloin ihmetellä kun ei meikki pysy enää naamalla vaan valuu iltapäivän aikaan jossain rinnuksien kohdalla. Ei auttanut vaikka vaihtoi meikkiä (mitä varastoissa oli) puuterimaisesta voiteeseen jne.

Vihdoin varasin ajan työterveyteen kun epäilin aiheuttajaksi stressiä, työperäistä siis. Keskusteltuani lääkärin kanssa ei näppyjen tilanne helpottunut, mutta olipahan hyvä jutella siitäkin asiasta. Kävin vielä kontrollikäynnillä noin kuukauden päästä ja sitten sain Skinoren -voidetta naamaani. Levittelin sitä jonkun aikaa ja kun sekään ei tuottanut tulosta niin jätin pois.

Nyt kesälomalla varasin ajan ihotautilääkärille tavoitteena päästä allergiatesteihin. Olin miettinyt että tämä voisi olla jotain ruoka-aineallergiaa. Nuori naislääkäri katseli vähän aikaa ja totesi että kyseessä on Ruusufinni. Vähän niinkuin aikuisiän akne. Kotia lompsin 2kk antibioottikuurin kanssa ja nyt on 2 viikkoa syöty antibioottia. Onneksi ko lääke ei aiheuta mulle vatsavaivoja tai muita sivuoireita.

Naamassa ei ole mitään suurta muutosta vielä tapahtunut, mutta toivossa on hyvä elää ja onhan kuuria syöty vasta pieni aika (kuurin pituuteen nähden). Ruusufinni on siitä inhottava, että se reagoi melko herkästi vahvoihin ruoka-aineisiin (chili, pippuri... mikä vaan nyt sattuu olemaan juuri sairastavalle ihmiselle vahva) ja kemikaaleihin. Tässä tulee siis melko kinkkiset ajat kun pitää alkaa miettiä kaikkea mitä syö ja kaiken lisäksi vielä pistää meikkilaukku uusiksi korvaten lähes kaikki mahdollisimman vähän allergisoivilla tuotteilla. Ostin meikkivoiteeksi nyt testiin Lumenen CC-voiteen ja ainakin kun sitä eilen testasin, se ei aiheuttanut lisänäppyjä/punoitusta. Huomenna meikkivoide pääsee tositestiin koska vuorossa on loman jälkeen ensimmäinen työpäivä, eli meikin tulisi kestää naamassa se 8h. Wish me luck!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti